válaszol:
Dr. Tausz István
házi gyermekorvos
válaszol:
Dr. Gimesi Anna
csecsemô-gyermekgyógyász,
gasztroenterológus
Fontos tudnivalók. Kérjük olvassa el, mielôtt levelet küld!
 
« elôzô oldal - Kérdések listája idôrendben - következô oldal
Kérdések Válaszok
(Kérdések: 4341 - 4360.)
4341. Hányinger (5 éves kislány) (2010.03.01. )
5 eves kislanyom reggeli hanyingerrel ebred mar vagy ket hete. Mi lehet az oka ? Nem erolteti csak mondja, hogy hanyingere van. Elore is koszonom valaszat.

Esténként nem eszik savasitásra hajlamos ételeket, italokat? Nem történt valami változás az életében és reggel izgul? Ha kicsinek nem volt bukása, refluxa akkor reggel teát citrom nélkül, kekszet adjon neki, de ha egy héten sem jobb és nincs meg a háttere, akkor tessék megmutatni szakorvosnak.
(Dr.Gimesi Anna)

 
Dr.Tausz István válaszai, 2010.03.04.
4342. Láz, piros torok, mandulagyulladas (3 éves kislány) (2010.03.04. )
Tisztelt Doktor UR! Kislanyom 2010. majusban lesz 3 eves /10kg/. 2008. novembereben es decembereben kapott influenza elleni oltast vaxigrip 0,25 utana egy hetig /masodik oltas utan/ lazas volt. A gondunk az, hogy a kovetkezo honaptol kezdve a mai napig minden honapban egy 4-5 napig tarto laza van /39-et is eleri/, ami piros torokkal tarsul. 2009. augusztusa es 2010. februarja kozott 3x volt gennyes mandulagyulladasa is, ez a lazas allapot mar kb. 14 honapja tart, eltelik 3 het es utana lazasodik be es ez igy megy minden egyes honapban. Elotte 2x volt csak beteg, de azt tolem es a ferjemtol kapta el. Voltunk kivizsgalason: az osszes torokvaladek negativ, immunrendszere jo, vizelet jo, szeklet negativ, nem allergias, fule rendben van, hanyas, hasmenes natha... stb. soha nem kiseri a lazat, mindig csak a torka. Vervetelnel a sullyedes nem volt jo, pl; 67.00. Most csinaltak neki ultrahangot, amiben a jobb vese nagyobb, /90 pc felett/, az uregrendszer vs. kettos, vagy osztott, ep. A bal vese 90 pc /72mm/, szerkezete ep. epeholyag maj, lep... mind rendben. Most meg 3 izotop vizsgalatra akarjak a vese miatt elkuldeni, de nekem vannak felelmeim es fenntartasaim, ezert nem szeretnem. Ez az allapot tarthatatlan, barmerre jartunk mindenki tanacstalan. Segitseget szeretnem kerni illteve tanacsat! Amiket eddig kapott: cedax, ospen, cekloretta 1x. ezek szedese utan 1-2 nappal meggyogyult. Valaszat elore is koszonom: Semmilyen mas kronikus betegsege nincs, nem all gyogyszeres kezeles alatt stb. Azt hiszem mindent lerirtam. Jazmin

Nehéz véleményt mondani vizsgálat nélkül, elképzelhetô, hogy a sok lázas állapot hátterében valamilyen vesegyulladás lehetett, és nem torokgyulladás. Ha gondolják szívesen megnézem a gyereket a leletekkel együtt.
(Dr.Tausz István)

----------------------------

Magánrendelés »

4343. Testmagasság (4 éves kisfiú) (2010.03.04. )
Tisztelt Doktor Úr! 4-éves fiam magassága 101cm/48cm-rel született. egyévesen 75cm, kétévesen 86 háromévesen93 cm volt, anyja 162 apja 172cm/. Ovistársai már jóval magassabbak. Mi a normális vagy átlagos ebben a korban? Lehet, hogy csak egy alacsony felnôtt lesz belôle? Köszönöm válaszát!

A gyermek testmagassága életkorának megfelelô, az Önök testmagassága alapján a várható magassága 172 cm lesz.
(Dr.Tausz István)

4344. Ótvar és allergia (8,5 éves kisfiú) (2010.03.04. )
Tisztel Dr. úr! Már kérdeztem Önt, (4066.) és el is vittem az immunológiai szakrendelésre a fiamat. Már egy hónap is eltelt, de javulás sincs, eredményei sem változtak. Mire számíthatok, milyen vizsgálatokra, hiszen eddig is csak ránéztek a gyerekre, és vért vettek tôle. Köszönettel: Zsuzsanna

Az immunrendszer vizsgálata vérvétellel történik. Érdemes lenne megvárni az eredményt. Gondolom, hogy cukorbetegség irányába is vizsgálták a gyermeket.
(Dr.Tausz István)

4345. Anyatej és fôzelék (3 hónapos kislány) (2010.03.04. )
Tisztelt Doktor Úr! Kislányom most töltötte a 3. hónapot. 4230g-al született, most 6900g. Szépen fejlôdô anyatejes baba. Problémánk volt a széklettel, mert nem tudott magától kakilni még az 5-6. napon sem. Ezért a gyerekorvos napi 1x gyümölcs adását tanácsolta. Ekkor 2 hónapos volt a lányom. Ez segített is a problémán. Most a 3 hónapos oltásnál azt mondta az orvosunk, hogy elkezdhetek adni neki fôzelékeket (krumpli, répa, majd a többi). Azzal indokolta, hogy ebben a korban kezdôdhet a vashiány kialakulása, amit én anyatejjel nem tudok neki bejuttatni, ezért szükséges más táplálék is most már neki. Elôször lassan a déli etetést váltsa fel a fôzelék, majd 4 hónaposan már 2 szopit váltsak ki vele. Nem túl korai ez? Tejem van. Mindenhol azt hallani, hogy legalább 6 hónapos koráig csak anyatejes legyen a baba. Az is okozott egy kis lelkiismeret furdalást nekem, hogy 2 hónaposan gyümölcsöt adtam, de végülis segített, így nem bántam meg. De tényleg már 3 hónaposan el kellene kezdenem a hozzátáplálást a fenti indokok miatt? Nagyon nehéz döntenem. Nem tudom mivel okozok nagyobb bajt. Ha hallgatok az orvosunkra, vagy ha nem. Önnek mi a véleménye errôl? Válaszát elôre is köszönöm.

Általában, ha van elegendô a tej, akkor 6 hónapos korig csak a szoptatást javasoljuk.
(Dr.Tausz István)

4346. Tüdôgyulladás után (2 éves kislány) (2010.03.04. )
Két éves kislányom tüdôgyulladást kapott, melynek szövôdménye a vizesedés lett. 3 hétig voltunk kórházban, amely idô allatt le kellett neki szívni a vizet. Három hete már itthon vagyunk, folyadék már nincs a tüdôben, csak 3-4 mm-es árnyék látható még a röntgenen. Most egy hete kezdtük el szedni a rybomunylt. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idô alatt hat ez az immunerôsitô, és mikor vihetem gyerekközösségbe? Válaszát elôre is köszönöm.

A Ribomunylt folyamatosan kell adni, és a hatásához kell néhány hét. Sajnos, azt hogy mikor mehet közösségbe csak a kezelôorvos tudja megmondani.
(Dr.Tausz István)

4347. Csípôficam: röntgen vagy UH (5 hónapos kislány) (2010.03.04. )
Tisztelt dr úr! Kislányunk 5 hónapos, születése óta Pavlik kengyelt hord, mert csípôficammal született. Most már negatív a csípôje, de még nem jelentek meg a csontmagvak, így 6 hetente röntgenezik, már 2 röntgenen vagyunk túl most jön a harmadik. A kérdésem az lenne, hogy nem ártalmas a babának a sok röntgen, nem lesz maradandó károsodása? Ultrahanggal ugyanezt nem lehet megnézni? köszönettel egy aggódó anyuka!

Nem tudom, hogy hol tetszenek lakni, de ma már UH vizsgálattal ellenörizzük a csipôt
és nem rtg-nel.
(Dr.Tausz István)

4348. Bepisilés, antibiotikum, láz (3,5 hónapos kisfiú) (2010.03.04. )
Tisztelt doktor Úr, a következô problémával fordulnék önhöz: Van egy 3,5 éves kisfiúnk, aki már oviba jár szept.tôl, 2éves korától szobatiszta volt, de mióta ovizik gyakran bepisil éjjelente, elôfordult, hogy a napközbeni alvásnál is. Napközben egyébként kb 4-5ször pisil, sokszor mire odamegy becsurog pici neki, mivel utolsó pillanatban megy. Nem akar és nem szeret pisilni, ha szólunk neki, hogy nem kell-e psilini, ingerülten válaszol vissza. Az oviban dícsérik és elmondása szerint jól érzi magát ott, én mégis azt érzem és a doktorunk is azt mondta, hogy stresszes a gyerek (mivel kivizsgáltattuk és nem találtak nála semmit), és valami nem jó neki. Beteg volt kéthete, itthon volt 5 napot, nem volt ilyen gondunk, majd ment oviba egy hetet, akkor ismét éjjelente bepisilt. Azt szeretném kérdezni, mit kell ilyenkor tenni, vagy kell-e valamit tenni emiatt? A másik kérdésem pedig: Most 1.5 hete van itthon nátha+köhögés volt a tünet, kapott florantin szirupot, calciumot és lándzsás útifû szirupot +sinecod szirupot, amitôl (valamelyiktôl) fájt a hasa és hányt. Elhagytam 1 napra az antibiotikumot és nem fájt neki. A doktornô azt tanácsolta, mivel a tüneteti enyhültek, de a hôemelkedése már egy hete nem múllik (37,3-37.7között van) adjam neki továbbra az antibiotikumot. Eltelt 2 nap mióta megint adom, nem fáj a hasa és nem hányt, de a hôemelkedés még mindig van, nem panaszkodik semmire, napok óta nem fája füle, picit köhög csak, orra nem folyik, hasát nem fájlalja, kedély állapota jó, de a hôemelekdés fenáll neki. Mit kell ilyenkor tenni, mi lehet a hôemelkedésnek az oka, vagy azért van ez, mert már javul, mert olvastam, hogy ha javul valaki elôfordulhat akkor is hôemelkedés? Egy hetet voltam vele itthon, mert jómagam is beteg voltam, de szeretném már vinni oviba, ô is mondja, hogy menne, de nem tudom mit tegyek? Doktornô írt broncho-vaxom-ot, de azt akkor adhatom, ha teljesen helyrejön, immunerôsítônek, mert havonta 1-2szer biztos beteg.

A bepisilés valószinû, hogy pszihés okok miatt van. Legyen türelemmel, szépen kinövi ezt a problémát. A hôemelkedésnek sajnos vizsgálat nélkül nem tudom az okát.
(Dr.Tausz István)

4349. Alig eszik (18 hónapos kislány) (2010.03.04. )
Tisztelt Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek (4140. kérdés), hogy kislányom (20 hónapos) nem eszik semmiféle felvágottat, vajas kenyeret stb. Már lassan nem tudom, hogy mit adjak neki, mert csak a pogácsát, kakaóscsigát fogadja el uzsonnának. Reggelire megissza a babatejet és délig nem eszik semmit. Javaslatára csináltattunk vérképet, ami rendben volt. Mitôl lehet, hogy ennyire válogatós? 80 cm és 9,6 kg. Nem látszik rajt, hogy keveset eszik. Mit tegyek? Válaszát elôre is köszönöm.

Ne kapjon teát, vagy szörpöt, ha szomjas csak vízet igyon. Sajnos szigorú leszek: ha nem kap pogácsát, vagy kakaós csigát, és éhes lesz, akkor valószinû elfogad mast is.
(Dr.Tausz István)

4350. Aluszékonyság és D-vitamin (6 hónapos kisfiú) (2010.03.04. )
Kisfiam 6 hónapos és két kérdésem is lenne. Megfelelôen fejlôdik, azonban az utóbbi idôben nekem aluszékonynak tûnik. Általában este kilenc, fél tíz körül alszik el, majd reggel hét óra körül ébred. Aztán fél-egy óra fentlét után ismét alszik úgy kilenc óráig, néha tovább. Ezután a napunk úgy telik, hogy max. két órát van fent, majd másfelet alszik. Végül öt órától nem szoktam lefektetni, de így igen hisztis már lefekvés elôtt. Ez Önök szerint is soknak számít? A másik problémám, hogy hat hetes kora óta tápszeres (Milupa Milumil Ha tápszert kap), mostmár csak reggel és este. Azt mondta orvosunk, hogy a tápszer miatt a D-vitamin adása nem szükséges, most kezdtem el adni, hogy már csak kétszer eszi. A minap olvastam, hogy más fórumok szerint tápszer mellett is ugyanannyit kellett volna kapnia. Kérdésem lenne, hogy lehet-e ettôl valami problémája, van-e valami tünet, amit figyelnem kell, illetôleg, hogy a két problémának lehet-e köze egymáshoz. Ha kevés a D-vitamin, amit eddig kapott, a mostani folyamatosan (napi 1 csepp) adása elegendô, hogy a hiány rendbejöjjön? Aggódom, mert téli baba, nyilvánvaló, hogy nem érte annyi napfény.

Az elmondás szerint nem sok ez az alvás. Naponta 400 IU D vitamint kell kapnia a gyermeknek. Ezt 1 csepp Vigantol tartalmazza, vagy 1 liter tápszer. Ha kevesebb tápszert kapott, mint napi 1 litert, akkor a D vitamin bevitel is kevesebb volt. 20%-os eltérés még nem jelent problémát, de ha több, akkor most érdemes pótolni a D vitamint, ugy, hogy naponta 2 cseppet kap.
(Dr.Tausz István)

4351. Csomó a fül mögött (21 hónapos kislány) (2010.03.04. )
Üdvözlöm! 21 hónapos kislányom füle mögötti részen, egy kb. borsó méretû csomót észleltem. A gyermekorvos azt mondta, hogy ne foglalkozzam vele, majd elmúlik. Ennek kb. fél éve már, a csomó még mindig ott van. Javasolta, hogy csináltassunk vérvételt, melynek eredményei között ezek az eltérések voltak. (csillaggal jelöltek): Neut: 23. 5 % Lymph: 66, 8 % Hgb: 11. 7 % Hct: 33. 5 % Mcv: 78. 6 % A segítségét szeretném kérni abban, hogy pontosan mit mutatnak ezek az adatok? Vérszegénységet említett a gyermekorvosunk, el is kezdtünk Maltofer cseppeket szedni, napi 10 cseppenként. Javasolt-e valamilyen vizsgálat még a kislányom számára? Kell a félnem attól, hogy lehet \"rosszindulatú\" ez a csomó? Válaszát elôre is köszönöm. B.né

A csomó minden bizonnyal nyirokcsomó, ami ebben az életkorban teljesen normális. A Neutro és a Lymph. eltérés abból adódik, hogy a laborban valószinûleg a felnôttekhez van beállítva a normal érték. Ezek az értékek ilyen koru gyermeknél teljesen normálisak.
(Dr.Tausz István)

4352. Hôemelkedés (6 éves kislány) (2010.03.04. )
Tisztelt Válaszadó! Azt szeretném megtudni, hogy honnan kezdôdik a hôemelkedés? Az én kislányomnak, aki 6 éves, délután és esténként gyakaran 37,3-37,4 a testhômérséklete. Ez normális, vagy már hôemelkedésnek számít? Köszönettel.

Ez hôemelkedés, de vannak egyének, akiknek ilyen a normális testhômérséklete.
(Dr.Tausz István)

4353. Gyakori fejfájás, mandulamûtét (7 éves kisfiú) (2010.03.04. )
Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 7 éves. Gyakori fejfájása miatt az ideggyógyász javaslatára vérvizsgálatot végeztettünk (febr. 4-én), így derült ki, hogy az AST érték 1270,5 E. Múlt év tavaszán 1400-as volt ez az érték, akkor antibiotikumot kapott, jártunk fülészeten (semmi eltérés nem volt), majd amikor az x-edik laboreredmény már csak 800-as értéket jelzett, abbahagytuk a gyermek „kínzását”. Most a gyermek- ambulanciára mentünk a laboreredménnyel, bízva a gyermek részletes kivizsgálásában. Öt napig szedtünk antibiotikumot. Röntgenvizsgálati lelet: „A bal sinus maxillaris alján ujjbegynyi polypoid jellegû elváltozás van, a többi sinus légtartó. Szabad sinusok. A jobb hilus alsó polusa körül fokozott peribronchialis rajzolat. Szív nem nagyobb.” Felkerestünk egy fül-orr-gégészt: „Kp. Nagy lacunális felszínû pozitív expressziós leletû tonsillák. Nyakon consecutiv nyirokcsomók tapinthatók. Tonsillák gócként szerepelhetnek.” Ezzel a lelettel visszamentem a gyermekambulanciára, ahol a mielôbbi mandulamôtétet tartotta szükségesnek az orvos. Felkerestem egy másik fül-orr-gégészt, aki torokváladék tenyésztést javasolt, és leírta, hogy „hyperaemiás elülsô garatív, pozitív expre…(?) leletû tonzillák, mûtéti megoldás mérlegelhetô”, bár szerinte várhatunk a nyári szünetig. Kisfiamnál semmilyen tünet nem jelentkezik, nincs és nem is volt tüszös mandulagyulladása, még megfázása sem. Ön szerint van kezelési mód, és ha igen, kihez fordulhatok? Az a véleményem, hogy a felkeresett orvosok nem próbálták meg meggyógyítani a gyermeket, hanem a számukra legegyszerûbb, leglátványosabb megoldást, a mûtétet javasolták. Olvasgattam az interneten, és több orvos véleménye is az volt, hogy jónéhányszor elkerülhetô a mûtét, azonban a személyes orvosi vizsgálatokon csak ez került szóba. Várom véleményét! Tisztelettel.

A torokváladékból mi tenyészett ki? A magas AST érték azt mutatja, hogy korábban a gyermek átesett Streptococcus torokgyulladáson. A mütét szükségességét vizsgálat nélkül sem megerôsíteni, sem elvetni nem tudom.
(Dr.Tausz István)

4354. Passzív dohányzás? (2 éves kislány) (2010.03.04. )
Kedves Doktor Úr! Már régóta foglalkoztat a téma, de kérédésemre konkrét választ nem kaptam. A dohányzásról van szó. Két éves kislányommal lakunk egy panellakás harmadik emeletén. Nap mint nap a dohányoznak a lépcsôházban, és nekünk ezt kell szívni le és felfele menet. Szomszédaink a közös helyiséget használják dohányzásra holott tilos, de nem használ a szép szó, a csúnya sem, a táblák, törvények sem. Kérdésem az lenne, mennyire kell féltenem lányomat? Milyen baja származhat, ha ennek rendszeresen kiteszem, illetve tehetek-e valamit? Óvni szeretném és nagyon kiborulok minden egyes nap amikor át kell vágnom magam a kocsmaszagú, cigiszagú lépcsôházon, nem beszélve az utcán pöfékelô emberekrôl. Várom válaszát. Köszönettel: Zsuzsanna

Sajnos a passziv dohányzás is károsíthatja a tüdôt. Ezt a harcot Önnek kell megvívnia.
(Dr.Tausz István)

 
Dr.Gimesi Anna válaszai, 2010.03.08.
4355. Fogcsikorgatás, dühkitörés (19 hónapos kislány) (2010.03.08. )
TISZTELT DOKTORNÖ! 19 HONAPOS KISLÁNYOMMAL OLYAN PROBLÉMA VAN, FOGÁT CSIKORGATJA HA VALAMI NEM UGY TÖRTÉNIK AHOGY Ö AKARJA. NAGYON FÉLT MINDENKIT MINDENTÖL, PL. NYAKLÁNC HA A NYAKAMBA VAN, SIR, ORDIT, ODA VÁGJA A FEJÉT A FÖLDHÖZ, ÉS MÉG SOK MINDENÉRT EZT CSINÁLJA. PL, KÖRÖM VÁGÁS, SAPKA FELHUZÁS A FEJEMRE! MIT TANÁCSOL A DOKTORNÖ? KÖSZÖNÖM!!

Ha a kezdetet nem sikerül semmihez kötni, és nem történt a gyerek életében lényeges változás, akkor tessék szaksegitséget (psychologus) kérni, mert a leirása szerint ez több, mint a korosztálynak megfelelô dackorszak.
(Dr.Gimesi Anna)

4356. Egy veséje van, táplálási kérdések (5,5 hónapos kisfiú) (2010.03.08. )
Tisztelt Gimesi Anna Doktornô! Kisfiam 5hónapos múlt, 2hét múlva tölti be a 6. hónapot. Születésétôl fogva sajnos 1 veséje van. Már nem szopik, NAN SENSITIVE tápszert kap, mert kevés volt a tejem (2hetes korától kezdve pótolni kellett). Ebbôl az ô korosztályának az adagja 5X210ml, de ô helyette eszik 7X8 140ml-t, és kb 100ml fôzeléket. Nagy baba, részben szerintem genetikailag is, nem duci inkább hosszú 8200gr és 70cm. Sajnos még éjszaka is eszik kétszer. A problémám az lenne, hogy a 2-es tápszer következik neki a fôzelék kiváltásával, ha betölti a 6. hónapot. De a 2-es tápszerrel csak 3-4 ehet 210ml-t, a többi étkezésre fôzelék v. tea. A kérdésem az lenne, hogy a tejpépekkel esetleg ki lehetne váltani az éjszakai evéseket? Most egy kicsit nyügös, mert valószínû a foga is jön, de születésétôl nem alussza végig az éjszakát. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel Viola

A naphrológus adta ezt a tápszert? Nem lehet váltani? Éjszaka nem a legjobb a tejpép, inkább este adja és jó lenne max.1x-szer enni éjszaka.
(Dr.Gimesi Anna)

4357. Székletgondok (6 hetes kislány) (2010.03.08. )
Tisztelt Doktornô! Kislányom 6 hetes. Naponta többször volna igénye székletürítésre. Sajnos két hete ez nem sikerül. Ajánlotta a védônô, hogy akkor hômérôvel segítsek. Csak azt nem tette hozzá, hogy hozzászokhat. Lehet, hogy ez már megtörtént? Merthogy naponta több alkalommal is segítettem neki. Sajnos nem tudnak távozni a szelek sem, így felfújódik, kínlódik, görcsöl. Kipróbáltam az espumisant, az infacolt, az angol vizet is, semmi hatás. A teát nem fogadja el. Megfigyeltem, hogy nagyon aprók sokszor a távozó buborékok, szinte habos a széklet. Mit tegyek? És hozzászokhatott ennyi idô alatt a hômérôvel való kakiláshoz? Ha igen, hogyan tovább, hogy ismét önállóan kakiljon? Válaszát elôre is köszönöm!

Inkább szélcsôvet használjon és gyenge, pl. köménymagos teát.
(Dr.Gimesi Anna)

4358. Piros torok, antibiotikum (5 hónapos kisfiú) (2010.03.08. )
Tisztelt doktornô, kisfiam 5hónapos, anyatejet eszik. Most kaptuk meg a 4 hónapos oltást, és belázasodott (38fok), a 3. lázas napon (igaz csökkent a láz: 37,5) visszamentünk. A doktornô megvizsgálta és diagnózisa a nagyon piros torok. Szerinte streptococcus okozza (ránézéssel megállapította) és eritromicin szirupot kaptunk. Nem is gondoltam torokfájásra, mert jó étvággyal eszik. Ha fáj a torka akkor nem fájdalmas neki az evés? A második kérdésem az lenne, hogy egybôl antibiotikumot kell adni, nem lehetne valami mással gyógyulást elérni, piros torok esetén, fôleg ha nem bakteriális a fertôzés? Igaz az, hogy ilyen pici csecsemônek nem lehet streptococcusos fertôzése? Válaszát elôre is köszönöm, Bernadette

Igy nehéz megitélni az antibiotikum szükségességét, a doktornôval kellett volna megbeszélni. Ha jól eszik attól még lehet piros a torka. Kisgyereknek is lehet streptococcus fertôzése, de valóban torokváladékból lehet kimutatni, mert különban nem biztos.
(Dr.Gimesi Anna)

4359. Hozzátáplálás elkezdése (4 hónapos kisfiú) (2010.03.08. )
Kedves Doktor Nô! A kisfiam 4 hónapos, csak anyatejet eszik, jól fejlôdik! 3100 grammal született, jelenleg 6200 gramm. Szeretném megkérdezni, hogy a hozzátáplálást mikor kezdjem el? Valamint milyen zöldséggel vagy gyümölccsel a legjobb elkezdeni?

6 hónapos korban elég. Burgonya, répa, cékla, spenot és alma illetve ôszibaracklé, amit fokozatosan meg lehet próbálni.
(Dr.Gimesi Anna)

4360. Szociális otthon gyerekeknek (2010.03.08. )
erdeklodni szeretnek sulyosan serult gyermekeknek hol vannak a szocialis otthonai? hogyan lehet oda bekerulni?

Erre csak általános választ tudok adni. Az Önkormányzat szociális osztálya illetve az egészségügyi minisztérium illetékes osztálya biztosan tud segiteni.
(Dr.Gimesi Anna)

 
elôzô kérdések következô kérdések
     
| egyszervolt.hu | napocska.hu | mese.tv | minifilm.hu | valogatott.hu |